Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holmberg en av Västerås hjältar

Tobias Holmberg lär sent glömma sin första SM-final. Ett mål och fyra målgivande passningar från hans klubba gav Västerås segern med 5–4 mot Edsbyn.
– Fattar inte riktigt att det är sant. Inte trodde jag att jag kunde bidra med så mycket, sade han.

När Västerås för några säsonger sedan inledde ett generationsskifte i truppen var Tobias Holmberg den förste som fick chansen. 16 år gammal debuterade han i högsta serien. Fem år senare var han SM-finalens tongivande spelare.

– Det var inte så nervöst att spela SM-final, det mesta släppte efter uppvärmningen, sade Holmberg.

Holmberg presenterade sig efter 20 minuter. Från 25 meter laddade han och bollen for rakt upp i högra krysset bakom Anders Svensson. Ett drömmål.

Stärkt av sitt mål tog Holmberg chansen att skjuta när tillfälle gavs. Tre minuter före paus sköt Holmberg ett skott Edsbyns målvakt Anders Svensson tvingades släppa retur på, då var Patrik Anderbro framme och petade in returen.

dominera efter paus. Han träffade stolpen efter 50 minuter, Jonas Nilsson petade in returen till 3–2. När Anderbro gjorde 4–3 kom passningen från Holmberg och när Jonas Nilsson avgjorde matchen var det Holmberg som slog frislaget.

– Jag trodde inte att jag skulle kunna bidra så mycket till segern, det känns helt underbart. Visst har jag haft mycket nytta av att jag fick chansen så tidigt i A-laget. Men i dag var det inte bara jag som bidrog till segern. Hela laget gjorde en mycket stark insats, sade Holmberg.

watt få spela många fler SM-finaler. För Patrik Anderbro var det sista chansen, sista matchen i karriären. Anderbro gled länge omkring bland överlyckliga supporters på isen och hade ett stort leende på läpparna. När han väl klev av isen brydde han sig inte om att sätta på skridskoskydden.

– Så välregisserat, bättre blir det inte. Vinna sitt första SM-guld i sista matchen. (TT)