Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Homo på balen – ett problem?

Annons

n Med all respekt Karin Thomasson (MP), men när blev heteronormen fel på studentbalen?

Vad Niklas gör som vill bjuda Andreas på balen är naturligtvis helt upp till honom, på samma sätt som det är upp till Ove som vill bjuda Eva.

Om Linda och Hanna bjuder med varsin killkompis för att inte sticka ut är det självklart tråkigt men de har säker jättekul på studentbalen!

Jag förstår naturligtvis din poäng Karin, att heteronormen är så påtaglig att de som är homo inte ges utrymme för detta på en traditionell studentbal!

Hur vet du att det är så? Jag tror att du har fel! Jag tror att de flesta som är homo också visar det på en studentbal år 2009!

Men jag är också övertygad om att heteronormen är den bild man har haft och kommer att ha även i fortsättningen gällande studentbalen av den enkla anledningen att de flesta är just, (håll i dig nu Karin), hetero! 

n Huvudet på spiken, Karin!

Jag var en av förra årets studenter som gick på balen med en tjejkompis i stället för en kille.

Men två tjejer kan gå med varandra på balen. Att de skulle vara ett par är nog inte den första tanken som dyker upp i huvudet på folk.

Reaktionerna blir desto större när de killar som vill visa sina känslor för varandra. Och följderna är ofta inte så trevliga.

Många tänker nog inte ens på att som hbt-person går man ogärna hand i hand på stan, av rädsla för att reta upp någon. En sak som så många tar för givet.

Skolorna gör inte mycket för att ändra attityder heller.

Mer läsning

Annons