Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Homopar kysstes öppet på Gågatan

Det var häromdan. Två män i 50-årsåldern. Båda ganska långa och grovhuggna till utseendet.

En hade kraftig skäggstubb. Den andra mustasch. De var klädda i jeans och kostym. Till detta: trenchcoat.

En av dem hade ställt ner sin Samsoniteportfölj mellan benen och de såg ut som två genomsnittliga affärsmän.

Två revisorer kanske.

Eller fastighetsmäklare.

Det var en ordentlig avslätning hur som helst. Med mycket tunga och inlevelse och slutna ögon, och som klent bygg, öppet heterosexuell man, hajade jag till när de dök upp i mitt synfält.

Jag stirrade ogenerat. Och flera med mig.

– Titta mamma, titta! ropade en 5-åring och gapade fascinerat.

– Fabbröderna pussas! Vaffö görom de?

– Hahaha! skrattade mamman gällt och såg ut som den republikanska presidentkandidaten Michelle Bachman när hon pratar om statliga massvaccinationer.

– De skojar bara! innan hon, ganska omilt, knuffade in ungen i en affär och ramlade efter med prasslade matkassar. Hennes mobil ringde i samma ögonblick.

Signaturen till ”Tomtarnas Vaktparad”.

De två männen fortsatte att hångla – helt oberörda.

De visade sin kärlek helt öppet och de flesta kvinnor jag såg gå förbi nickade gillande.

De skrockade och knuffade varandra i sidan. Blicken lyste upp. Kolla där … hehe … så ska det se ut!

Det var bara Michelle Bachman-mamman som reagerade negativt. Eller stressat kanske. Hade hon inte haft sitt barn med sig hade hon antagligen glott lika intresserat som de andra kvinnorna.

Två tonårstjejer ställde sig nära de kyssande männen och låtsades prata med varandra, fast det var ganska tydligt vad det egentligen ville se.

Kvinnor tycks bli upphetsade av att se män kyssas. Jag har tänkt på det förut, men här var det extremt tydligt.

Och nu pratar jag vanliga, heterosexuella tjejer. Rimligtvis borde de inte få ut nåt av att se två skäggiga karlar stå och tungbrottas men tydligen finns det nåt där som tilltalar dem.

Som liten, dåligt utrustad heteroman med små biceps känner jag mest osäkerhet. Jag känner mig otillräcklig. Jag vill ju också vara sexuellt frigjord och öppen för förslag över blockgränserna. Så att säga.

Men ibland känns det som om världen sprungit ifrån mig. Jag känner mig som en snipig gammal ungmö där jag står. Med rödflammiga kinder och pulserade glosögon (och inget annat).