Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon blev bestulen på sin identitet

På nyårsaftonen fick en 65-årig kvinna i Brunflo en avi om att hon hade paket att hämta.

Sedan dess har hon haft fullt upp med att stoppa mobilabonnemang, kreditupplysningar och bankkonton.

Allt började på nyårsafton när hon tog avin och funderade över vad det var hon hade glömt att hon hade beställt. Ett paket fanns som väntade på henne. När hon kom fram i kön, det var fullt med folk den här dagen, svarade personalen i paketutlämningen att hennes varor redan var hämtade.

– Någon annan hade hämtat ut paketen i mitt namn. Det stod mitt namn och min adress på avin, säger kvinnan som sedan nyårsaftonen knappt kunnat ägna sig åt annat än att minimera skadorna.

För det visade sig att någon i hennes namn hade beställt flera mobiltelefoner inklusive abonnemang från operatören 3. Dessutom hade on line-butiken Partykungen beställt kreditupplysningar om henne eftersom någon i hennes namn hade gjort stora beställningar.

Kvinnan som inte vill lämna ut sitt namn insåg att hennes identitet hade stulits. På affären bekräftade personalen att de hade lämnat ut varorna till en yngre kvinna.

– Fast jag är ändå 65 år. Hur kan man ta miste på åldern, frågar hon samtidigt som hon har svaret.

– Det var mycket folk och det var vikarier som jobbade som inte kände mig. Annars är jag ju känd i Brunflo.

Kvinnan känner att det som hänt henne är "katastrofalt". Hon har spärrat sina konton, ringt till 3 och stoppat abonnemangen, stoppat bensinkorten och ringt Upplysningscentralen och där stoppat vidare kreditupplysningar om hennes ekonomi.

– Jag är ju kreditvärdig så den som tagit min identitet har ju kunnat beställa hur mycket varor som helst, säger hon.

Hon har inte blivit betalningsskyldig och det ser ut som om hon hann stoppa allt i tid. Hur stölden av hennes personnummer gått till vet hon inte. Men hon hoppas att medvetenheten ökar om att den som utger sig för att vara någon kanske ljuger.

– Att man kan göra så här är fruktansvärt, säger hon.