Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon designar årets julgran i Östersund

Novembervädret är måhända i ljummaste laget för att det ska framkalla några midvinterkänslor, men nu står det i alla fall klart vem som ska designa Sveriges Julgran framför Östersunds Rådhus.
Det blir tv-profilen Elsa Billgren.

Annons

Det är åttonde året i rad som står Sveriges Julgran placeras framför Rådhuset i Östersund. Bakom arrangemanget står Lions Club Brunkullan och Östersunds kommun. Syftet med granen är att samla in pengar till välgörande ändamål. Elsa Billgren beskrivs som Sveriges okrönta vintagedrottning, och hon är mest känd som författare och programledare. Hon axlar därmed ansvaret efter blueskungen Micke Mojo, som klädde granen inför förra julen.

– Det är superkul att få designa Sveriges julgran! Jag har alltid haft en förkärlek till julen, dekoration och kreativt tänkande så det här är ett uppdrag helt i min smak. Hoppas Östersundsborna och resten av Sverige gillar min idé lika mycket som jag. Jag berättar inte nu hur den kommer att dekoreras men jag kan säga så mycket att jag kommer att använda mig av gamla tyger i någon form, säger Elsa Billgren i ett pressmeddelande.

Lions Club Brunkullan motiverar valet av Elsa Billgren så här:

– Vi tycker att Elsa Billgren har ett så varmt och underbart uttryck i allt hon gör säger. Förutom det estetiskt vackra har hon ju också ett miljötänk genom återbruk. Hon har en helt egen stil och vi ser verkligen fram emot att se hennes gran, som vi tror kommer att vara just så utstickande och spektakulär som vi vill att granen ska vara, säger Elisabeth Pettersson, ordförande i Lions club Brunkullan.

Elsa Billgren, som är dotter till rikskände konstnären Ernst Billgren, har författat boken Elsa Billgrens Vintage och i slutet av november 2013 släpptes hennes första skönlitterära verk, novellen ”Man kan vinka till varandra från balkongerna”.

Läs mer:

Han designar årets julgran (2013)

Lamporna släcktes i fjolårets julgran (2013)

Julgranen blev en vattendelare (2012)

Nu har belysningen i Ferrys gran tänts (2012)

Han designar årets julgran (2012)