Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon får Alice Babs stipendium

Sångerskan Kristin Amparo har tilldelats Alice Babs stipendium. Stipendiet på 50 000 kronor överlämnandes av Alice Babs dotter Titti Sjöblom i samband med en konsert i Västerås konserthus under söndagen.

”Med intagande karisma och stark känsla för såväl jazzens historia och dess nutid skapar Kristin Amparo innerliga tolkningar och djärv improvisationskonst över ett brett stilistiskt spektrum”, lyder motiveringen.

Kristin Amparo är 25 år och utbildar sig vid musikerlinjen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon sjunger i grupperna Kristin Amparo Band och LaKitty.

Alice Babs stipendium instiftades i samband med Alice Babs 80-årsdag 2004. Stipendiet delas varje år ut till en framstående jazzmusiker som ska vara under 30 år. Tidigare mottagare är bland annat trombonisten Karin Hammar, saxofonisten Jonas Kullhammar och basisten Torbjörn Zetterberg. (TT Spektra)