Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon fick flest personkryss i kommunerna

Maktkampen inom Centerpartiet i Bräcke kommun förde fram Theresa Flatmo till den som fick flest personkryss i kommunfullmäktigevalen i länet, utom Östersund.

Hon fick 734 kryss av väljarna och det var överlägset flest. Det ska jämföras med Centerpartiets egentliga toppnamn i Bräcke, Yngve Hamberg, som fick 39 personkryss.

– Hon blir vår kommunalrådskandidat, säger Yngve Hamberg.

Han berättar att det fortfarande står och väger i Bräcke kommun om vem som får majoritet i fullmäktige.

– Vi tog ett mandat av Socialdemokraterna med en rösts marginal i onsdags. Men nu ska det räknas om igen, säger han.

Men det extra mandatet skulle gamla oppositionen få 17 mandat medan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet får 16 mandat.

– Vågmästare blir då Sverigedemokraterna och Landsbygdens framtid i Bräcke. Det primära är nu att få till en absolut majoritet, säger Yngve Hamberg.

Han berättar att Centerpartiet inte kommer att börja förhandla med andra partier förrän partiets fullmäktigegrupp träffats och diskuterat situationen.

• Men hur ser du på att Theresa Flatmo kryssades förbi dig?

– Jag ser inte det som en förlust att någon annan fick fler kryss än mig. Jag har tänkt på att trappa ner på mitt politiska engagemang, säger han.

I länet är det representanter från C och S som fått flest personkryss.

Omräkningen av rösterna i Östersunds kommun har påbörjats, men ännu inte slutförts.