Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon flyttar på grund av flugorna

Viktoria Roskar bor i Ås och har fått nog av flugorna. Nu flyttar hon till Fåker i stället.

– Det är så vidrigt, säger Viktoria Roskar och smäller en fluga mot ruschkanan i plast.

– Man börjar ha vanan inne.

Hon och familjen har bott i Ås i knappt ett år, men redan om tre veckor flyttar de igen. Den här gången till Fåker – som de hoppas kommer vara flugfritt.

Redan när de flyttade in i höstas reagerade de på att det var mycket flugor, men problemen tilltog först i maj. Viktoria tycker att det har varit lika illa hela tiden sedan dess, oavsett om det regnar, blåser eller är gassande sol. I början av sommaren bestämde sig hon och maken för att lämna Ås.

– Det var inte bara flugorna som fick oss att flytta, vi har tänkt på att köpa hus innan. Men det var flugorna som fick oss motiverade att göra det så snabbt. Det är hemskt, säger hon.

Viktoria har slitit ut många flugsmällare under sommaren och uppskattar att hon smäller omkring 100 flugor om dagen, vissa dagar dubbelt så många.

– Fast de som är i taket får jag ju inte fatt i. Man skulle kunna gå en hel dag och bara smälla, säger hon.

Att äta utomhus tycker hon är omöjligt, då flugor sätter sig på tallriken, i glasen och över hela kroppen. Innan hon ska laga mat brukar hon första stänga alla dörrar och smälla flugor, samma sak innan de ska gå och lägga sig.

Familjen är nästan inte hemma om dagarna utan tar sin tillflykt till Viktorias föräldrar några kilometer bort. Där har de inga problem med flugor alls för tillfället, men Viktorias grannar upplever samma fluginvasion.

– Det är äckligt, väldigt äckligt. Man vet inte var de suttit innan de sätter sig på min macka, säger hon.

Läs mer:

Flugplågan i Ås fortfarande ett mysterium

Fluginvasion kan bero på komposter

Fluginvasion i Ås förbryllar

Byborna kräver att fluginvasionen stoppas