Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon gav igen mot sin gamla mobbbare

I söndags fick ståuppkomikern Karin Adelsköld ett mejl från en gammal klasskamrat, som ville att hon skulle göra ett uppträdande på hans pizzeria.
På onsdagen fick han ett svar och en påminnelse om att han mobbat henne under hela skoltiden.

Ett svar som fick snabbt fick stor spridning i sociala medier.

– Att bara höra av sig så där och låtsas som ingenting är inte okej, säger hon till Aftonbladet.

Under en stor del av sin uppväxt mobbades Karin Adelsköld i skolan. Det var en av hennes plågoandar som hörde av sig med sin förfrågan i söndags, om hon kunde tänkas sig att ha ett ståupp-gig på hans restaurang.

Frågan kom utan någon ursäkt för det som mannen varit med och utsatt henne för under skolåren. Därför kände hon sig tvungen att agera.

– Jag har egentligen satt punkt för det här med mobbningen. Jag är inte intresserad av att hämnas. Jag har lagt det här bakom mig, men när jag fick det här meddelandet så gick min gräns, säger hon till Aftonbladet.

På onsdagsförmiddagen skrev hon ett skarpt svar till honom, där hon föreslog att hon kunde tänka sig att komma och göra en show om att han och hans vänner gjort hennes liv till ett helvete i årskurs 6 och hela högstadietiden.

Hon la ut konversationen på Twitter och den fick snabbt spridning, där många hyllar hennes tilltag.

– Jag tänker inte låtsas som att det inte är en jättestor förolämpning, för det är det. Hade han sagt att han är ledsen för allt som hände under alla år och att det skulle betyda mycket om jag kom och giggade, så är det en annan sak. Men att bara höra av sig så där och låtsas som ingenting är inte okej, säger hon.

Karin Adelsköld är ofta i Östersund, eftersom hennes särbo är bosatt här.

Hon är även lagledare för Östersunds lag i tv-programmet Matslaget.