Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon har bilar för miljoner på gården

Det är full fart på Kall Auto Lodge. Ny ägarkonstellation ska föra den gamla traditionen vidare. Ett exempel på exklusivt företagande inom upplevelsebranschen här i Jämtland. TEXT+TV

Den här veckan finns 15 bilar på gården, samtliga av märket Porsche och samtliga sprillans nya. Runt bilarna samlas försäljare, kunder och presumtiva kunder. Alla med det gemensamma intresset - bilar.

– Denna vecka har vi ett Porschekonvent. Förra året var det 100 gäster denna vecka, i år är det 160 gäster, säger Isabel Hamilton, hotellchef.

Hon har tagit plats bakom ratten på en illröd bil som går lös på dryga miljonen kronor. På gården står ytterligare ett antal bilar, sammanlagt värde närmare 20 miljoner kronor. Alla nypolerade och med hästkrafter som tillfredställer de flesta.

Där ute väntar Lars Sandek på en ny busslast med detta dygns gäster.

– Vi har nya gäster varje dag. De kommer med flyget till Frösön, bussas hit och bara kvarten senare sitter alla bältade i de uppvärmda bilarna. Därefter väntar en dag full av körupplevelse till sena eftermiddagen. Efter middag och bus och en natts sömn blir det buss och flyg hem igen. Med vändande buss kommer nya gäster, säger Sandek.

Förarna har alla svårt att dölja sin förtjusning över denna heldag. En dag då de får göra det de helst av allt vill - köra på rakbana och isbana på såväl Kallsjön som Kvarntjärn. Bakom rattarna samlas både män och kvinnor.

– Vi har mest grupper och konferenser här, men även en hel del internationella gäster, säger Isabel Hamilton.

Internationella gäster kan det bli mer av då den nya ägarkonstellationen delvis är brittisk.

De nya ägarna är förre vd Martin Sahlberg plus internationella investerare i form av de båda britterna Graeme Glew och Nicholas Oppenheim. Tillsammans har de köpt fastighet och verksamhet, inklusive racingbanan på Molanda.

Högsäsong för hotellet är vintertid, december till mars då is- och halkkörning lockar många gäster.

– Under övriga året är det mest familjer och privatpersoner som kommer till oss, avslutar hotellchefen innan hon vinkar iväg förarna för nya äventyr bakom ratten. Därefter ska middagen förberedas.

Hotellets restaurang satsar hårt på lokalproducerad mat och är sedan tidigare omnämnd i restaurangguiden White Guide.