Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon öppnar ny butik

Den centrala lokalen i Backe får nytt liv när Nina Guldbrandsson öppnar butik.
– Vi är efterlängtade, säger hon.

I april köpte Nina Guldbrandsson den före detta Trafikbutikens lokal i centrala Backe. Den hade då stått tom i över ett år och byn saknade en kvälls­öppen butik.

– Alla är jättepositiva och frågar när jag ska öppna, säger Nina Guldbrandsson.

Med hjälp från släkt och vänner har lokalen fräschats till med nytt golv, nya fönster och delvis ny panel. Tak och väggar har målats om och en vägg har rivits.

Sortimentet kommer att likna bensinmackarnas, fast utan drivmedel.

– Vi kommer också att ha en tvätthall vilket många har frågat efter, säger Nina.

En skillnad mot tidigare verksamhet i lokalen är att den nya kommer att ha sittplatser där kunderna kan ta sig en fika eller få sig en korv.

– Det spelar ingen roll hur bra jag driver butiken om folk inte kommer och handlar, uppmanar Nina som hoppas att den centralt belägna butiken även ska locka tillfälliga besökare att stanna till och inte bara köra rakt igenom byn.

– Det här är kärnan i byn. Under det här året som det har varit svart i lokalen är det som att hela byn varit död.

Att driva en kvällsöppen butik är inget som avskräcker Nina.

– Jag är kvällsmänniska så det blir inga problem. Det är vad kunderna efterfrågar och det är då behovet finns.

I butiken kommer, förutom Nina själv, ytterligare en person att jobba och planen är att de ska slå upp portarna i god tid före Fjällsjömarknaden.