Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon räddade Mosippans förskola

Mosippans förskola är räddad, åtminstone tills vidare. Det såg vänsterpartisten Christina Hedin till på torsdagen.

Hon fick med sig hela kommunfullmäktigeförsamlingen på sitt tilläggsförslag att avbryta förberedelserna för att riva Mosippans förskola.

– Det var roligt att det blev så. Jag tror att det blir bra att skjuta det här beslutet på framtiden, säger Christina Hedin.

Hon och övriga tre vänsterpartister i kommunfullmäktige är starka motståndare till handel vid betongstationsområdet i Lillänge som omfattar även Mosippans förskola.

– Vi hoppas ju att det är Östersunds centrum som ska utvecklas och inte Lillänge.

Även Miljöpartiet har tagit tydlig ställning mot ytterligare handel i Lillänge.

Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna är emot förslaget från Socialdemokraterna om att ändra detaljplanen för området där betongstationen och Mosippan ligger så att den tillåter handel, och sälja marken.

Som ÖP tidigare berättat så vill danska TK Development köpa och bygga två köpcentrum.

Bland handlarna i centrala Östersund finns ett kompakt motstånd. Och när centerpartisterna ser ut att vara på väg att svänga så finns inte en säker majoritet för Socialdemokraterna.

Punkterna om ny detaljplan för "skogstomten" i Lillänge och tomtförsäljning lyftes därför bort från dagordningen vid kommunfullmäktiges sammanträde på torsdagen.