Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon skänker halva huset till välgörenhet

När Carin Thorén skulle sälja sitt hus fick halva förtjänsten gå till Jämtlands läns cancer- och omvårdnadsfond. En fråga hon brinner för.

Annons

Carin Thorén berättar att hon hade en son. Han hette Tomas. När Tomas var 25 år gammal hittade man en tumör i hans hjärna.

– Det är ett svårt läge när man vet att ens son är så sjuk. Att han kommer att dö, säger Carin Thorén.

Nu har tre decennier gått sedan Tomas dog, 30 år gammal. Tillsammans med sin man Sixten bestämde Carin Thorén att pengarna från huset skulle gå till välgörenhet för att hjälpa andra i liknande en situation. Nu har Carin Thorén varit ensam i tolv år och huset på Bondegatan i Östersund är sålt. Hälften av pengarna ska gå till Jämtlands läns cancer- och omvårdnadsfond.

Carin Thorén trycker på att de fick mycket hjälp från både landsting och kommun när hennes son var sjuk.

– Vi bestämde att andra skulle få den möjligheten, säger hon och syftar på att familjen fick hjälp från läkare och sjuksköterskor att vårda sonen i hemmet.

Hon hade lovat sin son Thomas att han skulle få dö hemma och hon är tacksam för att hon kunde hålla det löftet. Något annat som betydde mycket för dem under sonens sjukdomstid var att han fick möjlighet att prata med en kurator.

– Det kan vara svårt för ett barn att prata med sina föräldrar. Det kan behövas en utomstående för att prata om ens oro och ängslan, säger Carin Thorén.

Sedan dess har det varit självklart för Carin Thorén och hennes man att pengarna från huset skulle gå till välgörenhet. Slutsumman till fonden landade på ungefär 1,5 miljoner kronor.

– Det är ett så viktigt ändamål. Varför ska jag ha en massa pengar som jag inte kan använda? frågor hon sig.