Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon skidade 132 mil till Treriksröset: "Det har varit en yttre men även en inre resa"

Anna Winther har åkt skidor 132 mil, från Grövelsjön till Treriksröset, på 72 dagar. Anna Winther är tjänstledig från Härjedalens kommun, där hon jobbar som byggnadsinspektör. Hon har tidigare bott i Herrö.

Varför gjorde du den här turen?

– Jag söker äventyr och har alltid längtat efter att göra något liknande. Naturen och framförallt fjällen ligger mig varmt om hjärtat.

Vad har du upplevt under resan?

– Vacker natur och vänliga människor, både de som är ute på tur och folk som bor och verkar utefter sträckan. Det har varit en yttre men även en inre resa.

Hur har du bott?

– Jag har mest tältat men även bott i fjällstugor.

Har allt gått bra?

– Allt har gått bra. Att det händer saker efter vägen är sådant man får räkna med. Bland annat så har stålkanterna på skidorna gått sönder och bensinköket har strulat men problemen som uppstått har jag lyckats lösa.

Vad har du ätit?

– Jag har levt på mat som jag torkat själv, till exempel linsgryta. Jag är vegetarian till vardags men bjuds jag på nyfångad röding på fjället tackar jag inte nej. För att inte behöva ta med mig all mat från start skickade jag paket som jag har hämtat upp efter vägen.

Vad ska du göra nu?

– Jag ska reklamera skidorna, en stålkant ska hålla för en sådan här tur. I sommar ska jag åka till Island och efter det blir det en långtur i svenska fjällen med min hund.