Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon startar Facebook-grupp för ensamma

Som nyinflyttad i en stad är det inte alltid lätt att få nya vänner. Marléne Rhodin Näsvall valde att göra något åt det.

Marléne Rhodin Näsvall lämnade sitt umgänge i Stockholm och flyttade till Östersund. Hon är född i Stockholm, men hennes släkt kommer från Hammerdal.

– Jag har alltid trivts häruppe, säger hon.

Men som nyinflyttad är det inte alltid lätt att hitta nya vänner.

– Att välja ensamhet är en sak, men att tvingas vara ensam är en plåga, säger hon.

Som arbetslös är det extra svårt att få vänner. Därför beslutade hon sig för att göra något åt saken. För några dagar sedan startade hon en Facebook-grupp för ensamma att hitta nya vänner.

Gruppen är sluten och när man blir medlem så får man klicka i vilka intressen man har. Tanken är att det ska bli gruppevenemang längre fram.

– Just nu är jag mitt i en flytt, men någon gång efter den 18 oktober ska det bli något, säger Rhodin Näsvall.

Alla är välkomna att gå med i gruppen och att det ska vara trevligt att vara där.

– Det får inte förekomma någon mobbning där, säger hon

Går allt som planerat är det här bara början. Blir det många intresserade så ska hon försöka få till grupprabatt på fik eller andra ställen där gruppen ska samlas.

– Det är inte alla som har pengar, säger Marléne Rhodin Näsvall.

Hon vill också att det hela växer utanför Facebook-gruppen.

– Vi har ordnat blankett som vi hoppas vi får lägga ut på olika platser för det är inte alla som har dator, säger Marléne Rhodin Näsvall..