Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon tar över efter Zetterberg

Centern har löst problemet med att deras kommunalråd plötsligt avgår mitt i mandatperioden. Carina Asplund efterträder Carina Zetterström.

Under onsdagskvällen blev det klart hur Centern ska lösa det plötsliga tomrum som bildas när Carina Zetterström, förste vice ordförande i Kommunstyrelsen i Östersund och dessutom kommunalråd, avgår vid årsskiftet.

Enligt valberedningens ordförande Ulf Edström fanns inget motförslag och ingen gick emot de namn som valberedningen hade vaskat fram till kvällens möte på Stocke Titt.

För det handlar nämligen om två namn.

Carina Asplund blir kommunalråd och förste vice ordförande i kommunstyrelsen. Hon behåller posten som ordförande i utvecklingsutskottet.

Men Carina Zetterströms post som ordförande för vård- och omsorgsnämnden tas över av Andreas Carlsson, ordförande i centerkretsen i Östersund och ersättare i kommunstyrelsen.

– Det känns väldigt bra. Vi får två bra valarbetare, säger Ulf Edström.