Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon vågar satsa mitt i krisen

Jessica Skott har dansat sedan 4-årsåldern. Nu tar hon steget och öppnar en egen dansskola på Fyrvalla.

Annons

– Jag har alltid känt att dans är det jag vill göra och brinner för. Jag vill göra det här och utveckla dansen i Östersund, säger Jessica Skott.

Inom kort kommer fastighetsägaren Vasallen att dra igång byggarbetena i källaren i ett av husen på Fyrvalla. Det är här som dansskolan Dance hall ska öppna i början av september.

Ett 15-tal danslärare kommer Jessica Skott att anställa på deltid.

Jessica Skott är 21 år, men har haft sitt företag sedan i gymnasiet, när hon började producera dansshower på Storsjöteatern. Sedan dess har hon dansat och tävlat på VM- och EM-nivå med dansgruppen Pinglorna, gett danslektioner på dansskolorna Dawes och Wendlas, på gymnasieskolan Vittra och på Gold’s Gym.

I fjol pluggade hon på Dansakademien i Stockholm ett halvår.

Nu väntar alltså en egen dansskola där Jessica Skott tänker ha främst lektioner i street dance.

• Känns det tufft att dra igång en ny verksamhet i lågkonjunktur och arbetslöshet när folk får mindre pengar i plånboken?

– Lite oro finns alltid och det är klart att det är med skakiga ben som jag startar dansskolan, men det känns rätt och jag måste prova någon gång, säger Jessica Skott.

• Det finns två etablerade dansskolor, Dawes och Wendlas, i stan redan. Finns det plats för en till?

– Det är klart att så många som dansar finns det inte i Östersund så det blir lite konkurrens. Jag får erbjuda det jag har och hoppas att folk nappar på det.