Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon vill bli ledande inom krishantering

Malin Burman från Östersund har gått vidare till regionfinalen i världens största tävling för affärsplaner. Hennes vision för framtiden är att bli ledande inom risk- och krishantering i Norden.

– Utöyamassakern och de finska skolskjutningarna för några år sedan skapade ett ökat tryck i den Nordiska säkerhetsbranschen.

Det säger 21 åriga Malin Burman från Östersund. I höstas startade hon ett företag som ska inrikta sig på risk- och krishantering där hon hoppas kunna hjälpa sina kunder att agera på ett korrekt sätt vid större händelser.

– När folk blir chockade är det svårt att komma ihåg hur man ska agera. Därför är det viktigt att ha rutinerna klara för sig och få trygghet i det man gör, säger hon.

Idén till att starta företag fick hon redan i gymnasiet. Efter en praktikperiod på Strömsunds kommun där hon utvecklade krisplaner för grundskolan och studier på Mittuniversitetet blir hon nu till våren examinerad risk- och krishanteringsexpert. Hon talar sig varm om all den hjälp och stöttning som hon har fått från MIUN Innovation på Mittuniversitetet. Coacher har funnits till hands hela vägen för att bland annat hjälpa till med att utarbeta affärsmodeller och med rent praktiska frågor som bokföring och marknadsföring.

I den mansdominerade säkerhetsbranschen har Malin Burman stora visioner. Hon vill bli ledande på krishantering i Norden och hoppas att företaget på sikt ska finnas representerat i samtliga Nordiska länder.

Den tionde Maj har Malin Burman chansen att få priset för Sveriges bästa affärsidé då regionfinalen i Venture Cup avgörs i Sundsvall. Det är en rikstäckande affärsplanstävling och den största i sitt slag i världen. Som en av tio tävlande från region norr hoppas hon gå vidare till riksfinalen där hjälp med att utveckla sin affärsidé så väl som en rejäl summa pengar väntar det segrande bidraget.

– Normalt sett brukar tekniska innovationer ha lättare att vinna tävlingar än tjänsteföretag. Men man vet aldrig, säger Malin och ler.