Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon vill hjälpa andra att säsonga på berget

Efter fyra skidsäsonger i alperna är Nina Arnemo tillbaka i Sverige. Nu vill hon hjälpa andra att göra samma resa. Tillsammans med fyra kompisar har hon därför startat ett företag som inriktar sig på rekrytering av säsongspersonal.

"Explore your passion" - så heter det nystartade företag som Mariebytjejen Nina Arnemo är en del av.

Affärsidén går ut på att skapa en gemensam rekryteringsplattform, alltså en hemsida, där arbetsgivare och arbetstagare kan mötas.

– Namnet är lite vad det handlar om. Folk ska hitta sin passion. Det vi gör är att förmedla säsongsjobben.

– Tidigare har det inte funnits någon gemensam plats att mötas på, säger Nina.

För fyra år sedan var hon själv en av de som sökte jobb nere i alperna, närmare bestämt i Schweiziska Engelberg. Då fick hon napp genom ett tips från en kompis.

Nu vill hon vara den som kan tipsa om vad som är viktigt inför säsongjobbet.

– Jag har hittat gamla mail där jag hade skrivit tusen frågor till chefen på det hotell jag skulle jobba på. Man undrade så mycket. Därför är en del av min roll i företaget att hjälpa till och supporta arbetssökande.

Nina säger att hemsidan vänder sig till alla säsongssugna människor, oavsett ålder, som har ett brinnande intresse för skidåkning och service. För arbetssökande är det gratis att registrera sig på sidan, medan företagen betalar för annonsering och eventuell rekrytering av personal.

Det som gör att Nina tror på företaget är att hon och de andra inblandade både sökt säsongjobb och rekryterat säsongarbetare.

– Fördelen är att vi har varit på båda sidorna. Vi har inte bara sökt säsongsjobb utan har även tagit emot ansökningar och hållit i intervjuer, så den biten har vi också.

Att göra en skidsäsong i alperna eller Sverige är något hon verkligen kan rekommendera.

– Det är det bästa jag har gjort i mitt liv och en fantastisk upplevelse. Man får vänner för livet och får ha skidåkningen som en del av vardagen.

Just nu är Nina tillbaka i Sverige och jobbar på Grand Hotel i Stockholm, men om några år vill hon mer än gärna flytta tillbaka till alperna.

– Jag har inte svårt att tänka mig att jag kommer bo på en alptopp i framtiden. Engelberg är hemma för mig, säger hon.