Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon vill skänka fläktar till sjukhuset

När Rita Andersson tog del av nyhetsrapporteringen om hur personal och patienter far illa av värmen på Östersunds sjukhus började hon agera.

– Jag tänkte köpa tio fläktar och skänka dem till sjukhuset. Jag har jagat runt i nästan varenda butik, men de är slut. På ett ställe sa de att de är slut i hela landet, säger Rita Andersson.

Hon kommer från Östersund, men bor sedan många år i Stockholm. Nu är hon på besök och när hon lyssnade på P4 Jämtland hörde hon att det är brist på fläktar på sjukhuset och att det ibland är 30 grader varmt på en del vårdavdelningar. Det är slitsamt för både patienter och personal.

– Det är klart att det är sjukhusets ansvar att se till så att patienterna har fläktar om inte ventilationssystemet fungerar, men om de inte gör något måste någon annan rycka in. Så tänker jag, säger Rita Andersson.