Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hopcutt kan lämna trots nytt kontrakt

Jamie Hopcutt trivs med tillvaron i ÖFK, men stänger inte dörren till en flytt trots förlängt kontrakt.
– Om någon vill köpa mig så har jag sett till att hjälpa klubben, säger Hopcutt.

Med fem mål på fem matcher och flera matchavgörande insatser under våren har intresset för 21-årige Jamie Hopcutt väckts från allsvenskan. Trots det valde engelsmannen att skriva på ett nytt flerårigt avtal med Östersunds FK. Parterna kom snabbt överens, sedan förhandlingar inletts i slutet av maj.

Hans tidigare kontrakt gick ut efter denna säsong och ska han bli såld sitter ÖFK nu i en god förhandlingssits. Hopcutt själv hymlar inte med att han vill nå en så hög nivå som möjligt i karriären, men har samtidigt inget emot att vara kvar i ÖFK.

– Jag har spelat bra på slutet och det har gett intresse från andra klubbar, men jag är glad att förlänga. Jag är rätt hemmastadd här, och har nyligen flyttat till en ny bostad med min flickvän. Laget är med och utmanar och jag vill vara en del av det, säger Jamie Hopcutt, som är nöjd oavsett hur framtiden blir: En fortsättning i ett lag han trivs i, eller en möjlighet att ta nästa steg – och hjälpa ÖFK på köpet.

– Det nya kontraktet utesluter inte en flytt, men det hjälper mig och klubben. Antingen är jag kvar och kan hjälpa till när vi är med och utmanar för en uppflyttning, och om något lag vill köpa mig så har jag hjälpt klubben på det sättet, säger Jamie och fortsätter:

– Klubben har gjort så mycket för mig och jag har haft tre fina år här. Jag har stor respekt för klubben och managern. Om ett lag kommer och betalar en stor summa så är det bra både för mig och för klubben.

Spel i allsvenskan är målsättningen för Jamie och att få göra det med den klubb där han varit med länge och utvecklats till den spelaren han är i dag skulle slå högt. För chansen att ta klivet upp kanske redan i år är någon han tror på.

– Absolut. Om du ser till hur vi spelar nu och om vi kan fortsätta med det så kan vi ha stora förhoppningar. Det skulle vara en stor stund för mig och ÖFK.