Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hopcutt matchhjälte och planens gigant

Han fick en riktigt bra chans. Det räckte. ÖFK:s bäste spelare Jamie Hopcutt blev matchhjälte i Landskrona. Men det satt hårt åt. Först i 78:e minuten slog engelsmannen till med 0-1, (0-1).

Avgrundsvrålet inifrån omklädningsrummet efter den triumfen gick inte ta miste på. ÖFK firade som hade de vunnit serien. För även om ingen säger det rakt ut: Visst tittar också spelarna uppåt i tabellen. Ingen ska tro annat. Och efter en trepoängare här i Skåne mot ett vilt sprattlande Landskrona, är en allsvensk kvaldröm fortfarande realistisk. Nu blir det lapp på luckan mot Degerfors till helgen hemma i Östersund.

Först som sist: Det här var ingen bra match. Lagen tog ut varandra. Som när två jämngoda armbrytare möter varandra, ivrigt frustande, ständigt givande sitt yttersta, men sällan nära att dunka den andres arm i bordsskivan.

Därför luktade det 0-0 lång väg när knappa kvarten återstod och Seon Min Moon hittade fram till Jamie Hopcutt, som äntligen fick några meter, såg luckan och placerade in matchens enda mål.

– En efterlängtad fullträff, vi försökte och försökte, men Landskrona är svåra. Öppningarna var få. Målchanserna nästan inga alls, men tacksamt nog fick jag den där passningen från Moon och lyckades till sist, konstaterade matchhjälten.

Egentligen skulle Jamie Hopcutt inte ha kunnat bli hjälte denna kväll. För mot Varberg för två veckor sedan satt han med magsmärtor på en sjukhusakut. Och sen dess har det blivit si och så med tränandet.

Det här hindrade honom ändå inte från att vara matchens suveräne lirare på Landskrona IP. Och att det var han som avgjorde – ja det var inte oförtjänt.

Men ingen hade heller protesterat om Landskrona fått en poäng, eller varför inte tre, när hemmalaget prickade både ribba och stolpe i nästan samma minut kort före paus. Då hade ÖFK tumme med Fru Fortuna.

När hemmatränaren Patrik Johansson därför vid presskonferensen efteråt utstrålade stor frustration, så var det förståeligt:

– Här står jag efter att mitt lag gjort en alldeles enastående bra match mot ett svårt motstånd, men ändå blir vi utan poäng. Det känner på, menade Landskrona–tränaren.

Bredvid myste Graham Potter.

– Vi visade tålamod. Gnetade på anfall efter anfall, men visst – frustrationen låg där nära till hands även för oss när målen uteblev. Men vi hade förmågan och turen med oss till sist. Och som jag alltid brukar säga. Här är så jämnt att första målet nästan alltid vinner i Superettan, konstaterade en mycket nöjd Graham Potter.