Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hopcutt och ÖFK gick på pumpen

/
  • Jason Walker fick göra sin andra match från start i ÖFK-tröjan. Han är fortfarande mållös och hade inte heller några vassa chanser mot Assyriska. Här jobbar han bra i defensiven och vann boll i den här situationen.
  • Sam Mensah löste de flesta prov han ställdes på mot Assyriska. Den försvarsstarke ghananen spelade mittback för dagen och lyser allt tydligare aom en av ÖFK:s bästa spelare i år.

Det var det perfekta läget att rädda poäng.

Jamie Hopcutt nöp till med högern och började nästan jubla – men blev snuvad.

– Jag var säker på att det skulle bli mål, säger engelsmannen till Sporten.

Annons

Klockan stod på 82 minuter och tickade väldigt snabbt mot Östersunds FK.

Assyriska var i ledning med 1–0 och såg ut att kunna slå vakt om poängen.

Då kom chansen. Superettans meste framspelare, Rasmus Lindkvist, kom runt på vänsterflanken och slog ett inlägg. Isaac Shaze hoppade över bollen och hux flux var Jamie Hopcutt ensam på ett öppet hav.

– Jag skrek på Isaac och fick bollen i ett nästan perfekt läge i boxen. Det gick fort och jag sköt, men backen lyckades blockera den. Jag såg aldrig att han kom. I så fall hade jag tagit en touch till, säger Jamie Hopcutt.

– Jag vet att den hade gått in annars. Den gick ju nästan in ändå.

Backen var inbytte Gabriel Awrohum, som tog i ända från tårna när han kastade sig och lyckades blockera bollen till hörna. Samme Awrohum som blev tidigt utbytt i vårmötet när han inte hängde med Tobi Joseph. Ett bevis på att det kan svänga snabbt.

Varför skriver vi så mycket om Hopcutts chans? Jo, det var faktiskt den enda kvalitativa målchans ÖFK skapade på 90 minuter plus tillägg i Södertälje.

Det var svårt att gissa att Assyriska kom från två brakförluster. Södertäljelaget spelade som det topplag de varit stora delar av säsongen och kontrollerade första halvlek, såväl spel- som chansmässigt.

Graham Potter såg sig nödgad att göra två byten redan i paus. Seon-Min Moon och Jamie Hopcutt kom in till andra halvlek, och Alexis Mendiola något senare. Det jämnade ut spelbilden.

– Vi behövde fler alternativ på mittfältet och vi behövde få tag i bollen. När man har sådana spelare som Ammar Ahmed i laget måste man se till att de får bollen också, säger ÖFK:s manager Graham Potter.

Jamie Hopcutt:

– Jag tyckte att vi fick mera energi och vågade anfalla efter pausen. Våra spelare hittade in i matchen och det stämde klart bättre.

En annan inhoppare än Hopcutt skulle bli matchvinnare. Admir Aganovic skallade in en hörna från pigge Stefan Batan med kvarten kvar.

En hörna där han fick gå upp alldeles för ensam mot ÖFK:s zonmarkering.

– Det är aldrig kul att släppa in så där på en hörna, säger Jamie Hopcutt.

Lök på laxen: Ammar Ahmed fick säsongens tredje varning och mittfältsmotorn är därmed avstängd kommande helg.

Hur kännbart blir det mot tabelljumbon Brage?

----------

Fakta

Assyriska–ÖFK 1–0 (0–0)
Mål: 1–0 (75) Admir Aganovic
Varningar, Assyriska: Jonas Hellgren, Linus Malmborg. ÖFK: Ammar Ahmed
Domare: Ville Nevalainen, Finland
Publik: 1529

Så spelade ÖFK
Lee Robinson – Steve Burton, Sam Mensah, Marcus Törnstrand – Rasmus Lindkvist, Ammar Ahmed, Isaac Shaze, Robert Hammarstedt – Jason Walker (68), Bobo Sollander (46), Linus Sjöberg (46)
Ersättare: Jamie Hopcutt (46), Seon-Min Moon (46), Alexis Mendiola (68), Dennis Widgren, Petter Augustsson, Juanjo Hervias, Filip Rogic.

Utropstecken!!
ASSYRISKA
Efter 1–10 på två matcher och rapporter om usel stämning i laget knöt Södertäljelaget näven. Trillade boll bättre än ÖFK och var även vassare i de avgörande momenten.

SAM MENSAH
Löser de situationer som uppstår med sin härliga kombination av teknik, vilja och atletism. Frågan är bara vilken position han är bäst på?

Frågetecken??
BOAKYE, MENDIOLA, HOPCUTT
En trio som var utanför startelvan av olika anledningar. En trio som skulle behövas från start och i form om ÖFK ska klättra i tabellen.

AMMARS VARNING
Finske utbytesdomaren Ville Nevalainen gjorde en betydande miss i matchen. Ammar Ahmed fick sin tredje varning när han i själva verket blev styggt neddragen av Christopher Brandeborn. Nu är han avstängd nästa omgång. Ett stort minus för ÖFK.

BOXEN
ÖFK har fortsatt svårt att fylla på med spelare i det offensiva straffområdet. Inte blev det bättre av att boxspelarna Bobo Sollander och Jason Walker båda satt på bänken sista 20 minuterna.

Annons