Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hopcutt om sorgen: "Morfar var min största supporter"

Jamie Hopcutt bjöd på en annorlunda målgest i söndags. Nu berättar han själv varför.
– Den var tillägnad min morfar. Jag ska göra samma gest på lördag om jag gör mål för jag vet att morfar kommer att se matchen från sin himmel, säger Jamie Hopcutt.

Annons

Efter varje match har Jamie Hopcutt fått ett sms från sin morfar Peter med några positiva rader.

Men i söndags kväll kom det inget. Och efter lördagens match mot Jönköping kommer det inget heller.

– Oj, vad jag kommer att sakna det där textmeddelandet. "Bra spelat Jamie!" eller "har du någon länk där jag kan se ditt mål?" brukade det stå. Morfar var min största supporter och jag har mycket att tacka honom för, säger ÖFK-stjärnan Jamie Hopcutt.

Ett par dagar innan söndagens bortamatch fick Jamie Hopcutt beskedet om sin 84-årige morfar.

– Det här är första gången som jag mister en nära anhörig så visst har jag det rätt jobbigt nu.

Men han valde ändå att åka med till Södertälje.

– Ja, jag ville spela. När jag satt där på bänken så ville jag bara in och göra mål. Jag ville göra det för morfar som jag vet har varit så stolt över mig.

I andra halvlek fick Jamie hoppa in. Och han gjorde mål direkt och var en stor anledning att ÖFK vände underläge till seger. Efter målet lyfte han pekfingret mot skyn.

– Jag pekade mot honom i himlen efter målet. Jag kommer att tillägna vartenda mål till honom även framöver. Jag vet att han följer mig, säger Jamie Hopcutt.

Nu hoppas han på ny succé när ÖFK tar emot Jönköping i en tidig seriefinal.

– Ja, jag hoppas att jag får spela från start, men det är ju inte jag som bestämmer. Det kommer att bli en oerhört tuff match att vinna. Jag skulle ljuga om jag påstod något annat än att Jönköping är ett bra lag. Men vi har tittat på hur de spelar om vi har en tydlig plan hur vi ska kunna slå dem, säger Jamie Hopcutt.

Hopcutt som har haft problem med en häl vet fortfarande inte om han fixar att spela 90 minuter så mycket talar för att han får fortsätta som en vass inhoppare.

– Jag kan säga att jag håller för minst 60 minuter i dagsläget.

Han hoppas att alla fotbollsintresserade jämtar tar sig till Jämtkraft Arena för att heja fram ÖFK mot Jönköping.

– Vi älskar när det är mycket folk på läktarna. Det höjer oss spelare när vi får stöd. Jag tycker att det är fantastiskt att man nu också fått till en klack som sjunger under matcherna. Tänk om de får till så att alla på arenan är med och sjunger. Det skulle vara magiskt, säger Jamie Hopcutt och ler.

Hopcutt berättar att konkurrensen är hårdare än någonsin i ÖFK och han erkänner också att han blivit rätt sur när han inte blivit uttagen till match.

– Men så är det med alla i laget. Ingen blir glad om man inte får spela. Men det är ändå en härlig stämning i laget och alla pushar varandra. Alla är ju medvetna om situationen och att det är coachen som tar ut laget.

Seger mot Jönköping på lördag så ser det onekligen intressant ut för ÖFK i superettans toppskikt.

– Vi har haft en riktigt bra start och det känns som vi bara blir bättre. Jag tror inte att någon i laget går ut till matchen mot Jönköping och är nervös. Vi ska gå ut och visa alla vad vi kan, säger Jamie Hopcutt.

---

Du kan se målgesten i klippet i artikelns topp