Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hopcutt skadad i premiären – ska röntgas på tisdagen

Jamie Hopcutt startade inte mot Hammarby. Dessvärre kom han in när Bajen hade hittat de tuffa tagen - och fick lida för det.

Annons

Hopcutt var inte redo för 90 minuter ännu. Därför sparade Potter på målgöraren som kom in först i andra halvlek. ÖFK dominerade planen i första halvlek mot ett försiktigt Hammarby som varken fick grepp om bollen eller spelet.

Men efter halvleksvilan kom Bajen ut och spelade hårt, rent av fult i vissa lägen, och tog allt mer kontroll över spelet. ÖFK var fortfarande med i matchen men Hammarby ville undvika förnedring inför hemmapubliken och satte in hårt fysiskt spel för att sätta stopp på dominansen.

Ronald Mukiibi, som varit en av planens mest värdefulla spelare under första halvlek, gick ut med en skada. Det är oklart vad som hände med honom men troligen rörde det sig om en lår- eller ljumskskada.

Jamie Hopcutt ersatte Gabriel Somi, som också han gick ut med någon form av känning, men fick bara göra drygt 20 minuter i den allsvenska premiären innan han blev nersprungen av Birkir Már Saevarsson. Beskedet om engelsmannens skada är oklart än så länge. Han har kraftig svullnad runt vaden och fotleden och ska röntgas under tisdagen. Det ska inte röra sig om en fraktur men om det är allvarligt eller inte återstår att se.

Mer kunde ÖFK inte säga direkt efter match på grund av svullnaden. Emir Smajic ersatte Hopcutt, som hann få in en målchans som gick utanför, i den 82:a minuten.

Hammarby drog på sig sammanlagt fyra gula kort under matchen, ÖFK fick tre.

Läs mer:

ÖFK chockade fotbollseliten: "Östersund är här nu. Herrejävlar"

Succépremiären! Experterna hyllade ÖFK: "Vilken fotboll"

Martin Nilsson: "ÖFK har satt sin prägel på allsvenskan"

Patrick Sjöö: Svårt sätta ord på den historiska måndagen

Se höjdpunkterna från Hammarby-ÖFK:s 1-1

Se ÖFK:s supersköna kvitteringsmål