Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hopcutts återkomst ökar segerchansen

Scenen var Jämtkraft Arena lördag lunch. Svaret som söktes var om ÖFK:s bäste spelare kunde gå för fullt eller inte. Träningen utföll till full belåtenhet. Jamie Hopcutt är tillbaka.

Annat var det för två veckor sedan då han satt tio timmar på akutsjukhus i Göteborg medan kompisarna mötte Varberg och förlorade. Nu är han återställd. Magsmärtorna hindrar honom inte längre.

Lite flegmatisk, så där måttligt intresserad, verkade han inledningsvis ta sig an träningen, men det tog sig.

– Det såg bra ut, sa en nöjd tränare Graham Potter efter den sista riktigt tuffa träningen före svåra bortamatchen mot Landskrona måndag kväll.

Med Jamie Hopcutt i laget ökar möjligheterna till seger. Sedan Modou Barrow lämnat klubben är Hopcutt klubbens mest värdefulle spelare. Han äger egenskaper som kan avgöra en match på ett ögonblick.

Allt annat än tre poäng duger inte heller i Landskrona om ÖFK vill fortsätta vara en opponent mot Allsvenskan eller en kvalplats dit. Om laget däremot torskar i Skåne är det åtta poäng upp till Hammarby och GIF Sundsvall. Vid vinst mer behagliga fem pinnar och fortfarande 21 poäng att slåss om.

Sådant pratar inte Graham Potter om, men vi väljer att ändå drömma så länge den teoretiska möjligheten till en topplacering finns där.

Varbergsmatchen, (0-2) var inge höjdare, men två veckors uppehåll har gjort laget gott enligt Potter, som förutspår fortsatt trängsel framför motståndarlagets straffområde.

– Landskrona spelar tightare än tidigare under säsongen. En typ 4-5-1 uppställning, som präglas av försiktighet.

ÖFK för oftast sina matcher, men riskerar ändå köra fast i höjd med motståndarnas straffområde. Då fordras kreativitet och ökad rörlighet i djupled för framgång.

– För fotbollsunderhållning måste man vara två som bjuder upp till spel. Numer vill de flesta av våra motståndare öppna matcherna försiktigt. Inget fel med det, men då blir det trångt med få öppningar, menar Graham Potter.

Han rådbråkar sin hjärna dag och natt för att finna lösningar, fler än mot Varberg och hemma mot Sirius, (1-1). Men i Superettan är varje match en utmaning mot välorganiserade lag, som vid det här laget dessutom börjat lära sig hur ÖFK spelar.

Det mesta är dock uppåt i Östersundslaget, som har använt uppehållet till både vila och den senaste dryga veckan hårt arbete, både på gräs och framför taktiktavla.

Douglas Bergqvist återkommer efter avstängning och blir förstås en värdefull förstärkning i de bakre regionerna med sitt tuffa och kompromisslösa uppträdande.