Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppas att det vänder för Alliansen

Det känns tungt med de allierades dåliga opinionsläge inför höstens val. Men jag tror och hoppas på att det snart vänder för alla fyra.

Annons

För vem skulle önska eller orka med en ny ökenvandring med höjda skatter, toppstyrning och drivmedelspriser på 30–45 kr/l, som MP önskar, och att det är bättre med bidrag än med arbets- eller pensionsinkomst, som de bägge socialistpartierna S och V förespråkar.

Dessa tre är av den socialistiska åsikten att det är bättre att samhället tar det mesta möjliga av din inkomst och ger tillbaka en del om de anser att du behöver det.

Då förlorar du den lilla makt du har över din tid. För pengar är ju det du erhållit för att du spenderat din tid i arbete.

Om det allmänna tar 100 kronor från dig för att omfördela till mig, återstår enbart 40 kronor att dela ut, resten har förbrukats i hantering, administration, lokaler, dålig handläggning med mera.

Då är det bättre att du får behålla hundringen och spendera den på vad du behöver, i stället för att stat, landsting och kommun ska tala om för dig vad du behöver och anser viktigt.

Den socialistiska andemeningen är att det finns en elit, samhällsförståsigpåare. Som vi sett i alla andra länder som försökt sig på detta system, har de oftast gynnat sig själva.

Som jag ser det måste vi bort från dessa förlegade tankegångar, att vi medborgare måste styras. I stället måste vi fortsätta på den inslagna vägen där vi själva formar och styr våra liv, där behövande får hjälp efter sina önskemål, och alla får möjlighet att utveckla sin framtid i liberal anda.

Ove Isacson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel