Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppas hitta Emil och Ida

Ett 40-tal barn i åldern 9-13 år hade anmält sig till helgens audition i Östersund. Ett produktionsbolag söker efter "Emil " och "Ida" till en familjemusikal som kommer att visas på Jamtli i sommar.

Annons

– Barnen är väldigt frimodiga och duktiga, säger Elin Sandelius, skådespelare och producent.

Förra året satte Sandelius Kultur & Nöje upp föreställningen "Pippi Långstrump på de sju haven" på Jamtlis stora scen och i sommar blir det ytterligare en familjemusikal som bygger på en Astrid Lindgren-klassiker. 27 juni är det premiär för "Emil i Lönneberga". Publiken kommer att få träffa familjen Svensson i Katthult och det var för att hitta artister till rollerna som "Emil" och "Ida" som produktionsbolaget bjöd in till audition på Jamtli under helgen. På programmet stod både sång och dans i grupp och sångframträdanden en och en.

– Det är roligt för det är barn från hela länet som har sökt, säger Elin Sandelius.

Johanna Boström, 9 år, från Södra Söre, är en av de som var på plats på lördagen.

– Det är roligt och spännande, jag har aldrig varit på audition förut. Jag tycker att det är roligt att spela teater och sjunga, säger hon.

Hilda Linnell, 10 år, från Östersund, skulle också gärna spela rollen som Ida i föreställningen.

– Det var roligare än vad jag trodde med audition, säger hon.

Pelle Hoversjö, 10 år, från Bällsta, trivdes med övningarna som han gjorde tillsammans med ett tiotal andra barn på lördagseftermiddagen.

– Det är kul. Jag brukar sjunga lite hemma, säger han.

Totalt består ensemblen av 14 personer, varav flera kommer från länet. En av de medverkande är Lars "Vegas" Gustafsson.