Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppen stämde inte för hemmatalangen

Castor cup inleddes under lördagen. Hemmaåkaren Loc-Yee Tang lyckades inte riktigt under första dagen.
– Jag är inte helt nöjd, säger hon.

Ungefär 160 åkare från hela Norrland tävlar i Castor Cup, som avgörs i Östersund Arena under två dagar. Hemmaklubben IF Castor hade en bra inledning på tävlingen och tog hem klassegrar genom Ellinor Löfstedt och Fanny Olsson, båda i Ungdom C-13.

I damjuniorklassen startade en av klubbens lovande åkare, 17-åriga Loc-Yee Tang upp. Hon fick det inte riktigt stämma under helgens första åk.

– Hoppen gick inte som de skulle. Piruetterna gick ganska bra, säger Loc-Yee Tang.

Varför stämde inte hoppen?

– Jag blir ganska lätt nervös och då blir benen skakiga.

På söndagen får hon chans till revansch när hon åker sitt andra program för helgen. Då siktar hon på att ta revansch.

– Då tänkte jag sätta hoppen. Det är fler hopp i det programmet, men de är lite lättare, säger Loc-Yee Tang.

Hon tävlar i helgens klubbtävling, vilket innebär att åkarna visar upp två program och bedöms efter det internationella poängsystemet. Efter första programmet i damjuniorklassen leder Lydia Bruhn från Örnsköldsvik medan Loc-Yee Tang ligger på tionde plats.

Helgens två segrare från IF Castor tävlar i stjärntävlingen för de yngre och mindre erfarna åkarna. Det innebär att Ellinor Löfstedt och Fanny Olsson inte tävlar under söndagen.