Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hör Kajsa Kling efter målgång

Kajsa Kling var på väg mot något riktigt stort i super G-backen. Men tyvärr tog det stopp i sista branten.

Hör henne själv om insatsen.

Annons

Sara Hector var enda svenska som tog sig i mål, hon var 3,19 efter österrikiskan Anna Fenninger, som vann före tyskan Maria Höfl-Riesch och landsmaninnan Nicole Hosp.

Kajsa Kling – och en lång rad andra åkare – föll offer för den tuffa banan. Kanske var det en svensk OS-medalj som försvann i det märkliga super-G-åket.

– När jag ser tiderna grämer jag mig lite, säger Kling.
Av de elva första åkarna körde alla utom tre ur.

Damernas OS-super-G i Roza Chutor fick en närmast tragikomisk start.

– Vi gjorde det inte med flit, men vi ville göra det svårt, förklarar österrikiske bansättaren Florian Winkler.

För svensk del blev det dock för svårt. Både Jessica Lindell Vikarby och Kajsa Kling misslyckades. På samma ställe dessutom.
Svenskornas misstag kom i ingången till målhanget, där det gällde att ha rätt linje över sista kanten för att hinna få runt skidorna till de kommande portarna. Någon kritik mot bansättaren ville de dock inte höra talas om.

– Det är inget fel på banan, säger Lindell Vikarby bestämt. Florian är vår gamla tränare. Det är kul för honom att det gick bra för hans åkare...

– När man startat tidigt är det alltid en chanstagning. Det gick ganska snabbt här nere, jag trycktes ut och då har man ingen chans. När det är lite mjukare snö måste man ha extramarginaler, för när man trycker till händer ingenting.

Tips från coachen
Kajsa Kling säger ungefär samma sak. En liten felbedömning och medaljchanserna försvann.

– Jag har fått se mellantiderna nu i efterhand, då känns det ju ännu värre. Jag tyckte jag åkte ganska bra, säger hon besviket.

– Luften går som ur en. Tidsmässigt är jag ju med, det är ju det jag får ta med mig. Alltså, det hade ju varit lite gött att komma i mål, då. Men nu blev det som det blev.

Österrikiskan Anna Fenninger tackade samtidigt och tog emot när hennes tränare satt banan. Det blev ett känslosamt OS-guld för 24-åringen, som efteråt tackade för alla tips från coachen.

– Det var en väldigt tuff tävling, det var lurigt. Jag åkte bra i början, men nyckeln till min seger var garanterat sista delen. Vi fick bra tips från tränarna där, säger hon.

"Hade blivit medalj"
Det blev dessutom österrikiskt även på bronsplats genom Nicole Hosp, medan tyskan Maria Höfl-Riesch lyckades klämma sig in emellan och ta silver. Bästa – och enda – svenska blev Sara Hector på 21:a plats.

Både Kling och Lindell Vikarby får en ny chans redan på tisdag, då det är dags för storslalomen.

– Det är inget fel på bansättningen, upprepar alpine sportchefen Anders Sundqvist. I dag var det bara lite sämre att ha tidiga startnummer.

– Men det känns tungt för Kajsa, det hade blivit medalj, det är jag ganska säker på. Det gör mest ont i mitt hjärta.