Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hörnfeldt vassast i Daniel Karlssons Minne

Framtidshoppet Rasmus Hörnfeldt, ÖSK, förlorade en hel sommar av träning.

Först nu börjar han hitta tillbaka till formen.

– Jag tyckte att jag kunde hålla en jämn och bra fart i dag, säger han efter segern i Daniel Karlssons Minne på lördagen.

Det är snart ett år sedan han åkte på JVM och slog sig in på fina placeringar, däribland en 14:e placering (överlägset bäst bland svenskarna) på fristilsloppet över tio kilometer. Efter säsongen mottog han 2013 års Mora-Nisse stipendium.

Men den efterföljande sommaren spolierades nästan helt och hållet av sjukdom.

– Jag har inte kunnat träna alls under stora delar av sommaren. Så egentligen har jag inget direkt mål för den här vintern, mer än att få träna på och tävla så mycket som möjligt, säger Rasmus Hörnfeldt till Sporten.

Och att hitta tävlingar är inte det lättaste.

– Förutom cuptävlingarna så finns det inte så mycket att åka. Därför är det väldigt viktigt att det arrangeras sådana här tävlingar, säger Hörnfeldt.

Daniel Karlssons Minne bjöd på masstart över tio kilometer i fristil. Rasmus Hörnfeldt och klubbkompisen Jonatan Thoresson utgjorde tillsammans Åsarnaåkaren och juniorlandslagsmannen Jens Burman en tättrio under hela loppet. Burman tävlade dock i H19-20, klassen under ÖSK-åkarna.

Rasmus Hörnfeldt var dragvilligast och började få några meter på det tredje och sista varvet. I den sista lilla knicken innan upploppet drog han ifrån ännu mer och avgjorde loppet. Segern i H21 var hans, före Jonatan Thoresson och Hampus Lindblom, Åsarna.

– Jag vet att jag är stark på upploppet, så det var viktigt för mig att ligga först, säger Rasmus Hörnfeldt, som nu blickar mot tävlingarna i den Skandinaviska Cupen i Skellefteå nästa helg.

– Det stora målet för i år är SM. Då ska jag vara som bäst. Men jag hoppas också att kunna ta ett steg framåt i sommar så jag kan konkurrera om en plats i landslagets Team 2015.

Jens Burman vann H19-20 överlägset. Tvåan Eddie Edström, Stockvik, var 51 sekunder efter. Trea i den klassen slutade en skidskytt, Martin Ponsiluoma, Tullus.

Herrar 17–18 vanns av Max Novak (Offerdal) före Gustav Rotvold och John Leander, Åsarna. H15–16 vanns av Fredrik Andersson, Sollefteå. Tvåa slutade Anton Eriksson, ÖSK.

På damsidan segrade Johanna Meyer i D21. Hon var 56 sekunder före tvåan Frida Hallqvist (Åsarna) och 1.03 före Marit Robertsen från Norge.

D19-20 vanns av Frida Gustavsson (Tullus) före Isabelle Persson (Stockvik) och Casey Wright från Australien.

I D15–16 segrade Utrikes Gabriella Pålsson före Alicia Persson, Stockvik.

En längre text om damklasserna kommer under söndagen.