Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotad nattvandring i Bräcke

Nattvandrarnas verksamhet i Bräcke är hotad.
– Vi kör på så länge vi orkar, säger Nilla Broström.

Annons

I flera års tid har vuxna nattvandrat i Bräcke under helgnätter och på storhelger. Men nu finns det risk för att verksamheten tvingas lägga ner.

– Verksamheten är hotad om vi inte blir fler, säger gruppledaren för Nattvandrarna.nu i Bräcke Nilla Broström.

– Man behöver inte ha barn för att delta, alla vuxna över huvud taget är välkomna att testa. Det är inte mer än en kvällspromenad det handlar om.

I nuläget är det ett knappt halvdussin vuxna som är aktiva nattvandrare i Bräcke och det räcker inte enligt Nilla Broström.

– Det har mest blivit så att vi är ute på storhelgerna, det är det vi orkar med.

Nattvandrarna har en lokal i tågstationen som man möblerat och ordnat sponsrat fika till. I början hade man öppet varje helg och möteslokalen blev en naturlig samlingspunkt för byns ungdomar. Men till det finns nästan inte längre ork och resurser.

– Det märker ungdomarna och går någon annanstans i stället. Nattvandrare behövs verkligen i Bräcke, det behövs fler vuxna förebilder på byn. Situationen i Bräcke är mycket värre än man kan tro, säger Nilla Broström som hoppas att fler vuxna nu vill engagera sig.