Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotad nattvandring i Bräcke

Nattvandrarnas verksamhet i Bräcke är hotad.
– Vi kör på så länge vi orkar, säger Nilla Broström.

I flera års tid har vuxna nattvandrat i Bräcke under helgnätter och på storhelger. Men nu finns det risk för att verksamheten tvingas lägga ner.

– Verksamheten är hotad om vi inte blir fler, säger gruppledaren för Nattvandrarna.nu i Bräcke Nilla Broström.

– Man behöver inte ha barn för att delta, alla vuxna över huvud taget är välkomna att testa. Det är inte mer än en kvällspromenad det handlar om.

I nuläget är det ett knappt halvdussin vuxna som är aktiva nattvandrare i Bräcke och det räcker inte enligt Nilla Broström.

– Det har mest blivit så att vi är ute på storhelgerna, det är det vi orkar med.

Nattvandrarna har en lokal i tågstationen som man möblerat och ordnat sponsrat fika till. I början hade man öppet varje helg och möteslokalen blev en naturlig samlingspunkt för byns ungdomar. Men till det finns nästan inte längre ork och resurser.

– Det märker ungdomarna och går någon annanstans i stället. Nattvandrare behövs verkligen i Bräcke, det behövs fler vuxna förebilder på byn. Situationen i Bräcke är mycket värre än man kan tro, säger Nilla Broström som hoppas att fler vuxna nu vill engagera sig.