Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade ex-sambo med gevärsskott

Först hotade mannen att skjuta sin ex-sambo. Sedan dök han upp full bakom ratten vid hennes hem. Nu har han dömts till fängelse.

Ett sambopar var överens om att separera förra hösten. Men när kvinnan ändrade sin relationsstatus till "singel" på Facebook, ringde mannen henne i upprört och onyktert tillstånd.

Mannen avslutade samtalet med att han skulle träffa henne med hagelbössan.

När kvinnan därefter körde från sin bostad i Strömsunds kommun, mötte hon mannen på vägen. Hon blev rädd och ringde polisen.

Då hade mannen, som är i 30-årsåldern, kört bil full i flera mil. Alkoholhalten var 1,68 promille i blodet.

Mannen medger för Östersunds tingsrätt att han uttryckte sig klumpigt. Men kvinnan borde ha förstått att det inte var meningen att skrämma henne.

Rätten håller inte med. Att kvinnan visste att han hade vapen är ett av skälen för henne att tro annorlunda. Att det skedde just efter att hon ändrat status talar också för att hon skulle bli rädd.

Ett jaktgevär som mannen inte hade tillstånd till fanns i hans bostad. Mannen hävdar att det tillhör husets förre ägare, men rätten håller med åklagaren om att han hade det utan lov.

Mannen döms till två månaders fängelse för olaga hot, grovt rattfylleri och vapenbrott.