Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade med kniv och motorsåg – får fängelse

En man i 50-årsåldern döms av Östersunds tingsrätt till fyra månaders fängelse för olaga hot och skadegörelse.

Annons

Det var i höstas som en tvist om en dörr som skulle målas om urartade. 50-åringen hade lämnat en dörr till en annan man och hans bror i Krokoms kommun. Dörren skulle målas om men det drog ut på tiden eftersom ingen fixade fram målarfärg. 50-åringen hörde av sig flera gånger via telefon och lämnade hotfulla meddelanden.

Och till slut rann det över för 50-åringen som åkte hem till mannen och hans bror för att kräva tillbaka sin dörr. Han krossade en ruta i ytterdörren, varvade en motorsåg utanför huset och skrek att han skulle döda mannen. Den drabbade mannen uppger att han blev livrädd men han lyckades ändå filma delar av händelsen med sin mobilkamera.

När polisen anlände fann de en kniv i 50-åringens jacka och det visade sig att han hade druckit tre starköl tidigare på dagen. Tingsrätten anser att gärningen, hot med motorsåg och kniv utanför mannens hus, tangerar grovt brott och 50-åringen döms därför till fyra månaders fängelse för olaga hot och skadegörelse. Dessutom ska han betala skadestånd på 19 420 plus ränta och 500 kronor till brottsofferfonden.