Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade sin mor med kniv

En kväll i maj ringde en kvinna till polisen och berättade att hennes 21-åriga son från Östersund hade hotat henne med kniv, slagit henne och slagit hål i en dörr.

När polisen kom till platsen hade 21-åringen klätt på sig sina motorcykelkläder och var på väg därifrån. Han gick ut och mötte poliserna, som berättat att mannen agerade hotfullt. Därefter utdelade han ett knytnävsslag mot en kvinnlig polis och flera slag mot en manlig polis, samtliga med metallförstärkta motorcykelhandskar. Båda poliserna var försedda med batonger.

Mannen själv vet inte varför han var arg på sin mamma men erkänner misshandel mot sin mamma och den manliga polisen. Våldet mot den kvinnliga polisen minns han inte.

21-åringen döms för misshandel och våld mot tjänsteman och får 100 timmars samhällstjänst. Om fängelse i stället valts som påföljd skulle tre månader ha dömts ut. Men med hänsyn till att det föreligger speciella omständigheter och 21-åringen är skötsam så bestämdes straffet till samhällstjänst. Mannen ska även betala skadestånd till poliserna med 6 000 kronor vardera.