Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotell evakuerat efter brand i tvättstuga

En mindre brand i en tvättstuga på Clarion Hotell har släckts. De boende fick utrymma byggnaden.

I inslaget nedan kan ni höra räddningsledare Esbjörn Eriksson om branden:

Det var tidigt på tisdagsmorgonen som hotellgästerna på Hotell Clarion i Östersund väcktes brutalt av att brandlarmet gick. Efter en brand i en torktumlare blev det rökutveckling inne på hotellet.

Enligt polisen uppges en person ha andats in rök och kontrolleras på sjukhuset.

Under tisdagseftermiddagen deltog hotelldirektören Nicki Eby i ett möte med räddningstjänsten för att diskutera hur branden kunde uppstå.

Hur kunde branden uppstå?

– Formodlingen har torktumlaren gått alldeles för torr, så den har börjat brinna. En mycket begränsad brand, bara runt torktumlaren. Däremot var det relativt mycket brandrök, så vi valde att utrymma hotellet. Det gick lugnt och stillsamt, säger Nicki Eby.

Nu ska alla maskiner i tvättstugan bäras ut och torkstugan ska senare saneras.

Blev det några avbrott i verksamheten efter branden?

– Efteråt fungerade verksamheten som vanligt. Branden var begränsad, så de stora delarna av hotellet var intakt. Efter att alla kommit in efter att vi utrymde sade vi åt alla att gå och äta frukost som vanligt. Branden var i källaren så det har inte påverkat restaurangen eller receptionen. Det tog inte en lång stund efter att brandlarmet gått innan allt var som vanligt igen, säger Nicki Eby.

[+] Läs även: Brutal väckning och evakuering i branddrama på Clarion: "Jag hann knappt få på mig kläderna"