Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotell Gamla Teatern säljs

Hotell Gamla teatern säljs för att bli ett levande teaterhotell.

Det är hotellkungen Stefan Karlsson som köper det anrika hotellet av Susanne Andersson Pripp.

Affären gjordes upp bara för några dagar sedan. I går kväll presenterades affären för personalen.

– Det här ska bli ett Moulin Rouge. Vi ska utnyttja den här miljön som redan finns och göra den ännu mer tidstypisk. Vi ska ha föreställningar här och personalen ska också vara med och agera.

Stefan Karlsson äger en rad hotell i norra Sverige som mer eller mindre har nöjesprägel. Holiday Club i Åre, Hotell Lappland i Vilhelmina, Hotell Hallstaberget och Hotell Savoy som håller på att färdigställas i Luleå.

– Det är ett musikhotell. Alla i personalen kan spela och sjunga och hotellet ska genomsyras av musik, säger Stefan Karlsson.

Lokalt i Östersund äger Stefan Karlsson Hotell Gamla Teaterns granne, Hotell Scandic City. Totala omsättningen för Stefan Karlssons hotell ligger på omkring en halv miljard.

Susanne Andersson Pripp säger att hon inte ville sälja till någon annan än Stefan Karlsson.

– Idén med teaterhotell är fantastisk. Det blir viktigare och viktigare att erbjuda gästerna en upplevelse, inte bara en övernattning.

Susanne Andersson Pripp har engagerat sig i kulturhusdebatten och hon ser det nya teaterhotellet som uppgradering av Östersund som kulturstad.

– Med Stefan kommer en otroligt stark aktör, säger Susanne Andersson Pripp.

Hon kommer att behålla det andra hotellet hon äger, Hotell Ett på Körfältet. Hon har en tid funderat på att trappa ner och haft en del kontakter med Stefan Karlsson.

– För en och en halv vecka bestämde jag mig. Sen gick det snabbt. Vi är sådana, jag och Stefan, säger Susanne Andersson Pripp och skrattar.

Vad affären handlar om i pengar vill ingen av dem svara på.