Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotellpriserna ökar i norr

Det blir dyrare att bo på hotell, i alla fall om man bor i norra Sverige.

Det visar en undersökning som Trivago ligger bakom.

Sverige har i regel ganska höga medelpriser på sina hotell och under september månad stiger många hotellpriser. Triovago har listat septembers tio billigaste och dyraste hotellstäder.

Åre utmärker sig i statistiken som en av de platser där hotellpriserna stigit mest. I listan över städerna med störst prisökning landar Åre på en tionde plats. En hotellnatt i augusti kostade 1059 kronor, samma hotellnatt i september kostade 1195 kronor, en ökning med 13 procent.

Fyra av de svenska städer vars priser ökade mest i september är norrländska städer. Kiruna, Rättvik, Luleå och Åre svarar samtliga för rejäla prisökningar.

För den aktuella månaden visar det sig att Borgholm är billigaste staden medan Strömstad är dyrast.

Trivago är en söksida på nätet som jämför hotellpriser från över 700,000 hotell från drygt 150 bokningssidor världen över. Samtliga priser i undersökningen baseras på ett dubbelrum per natt.