Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotet mot Milkos mjölk upprör länsborna

Läsarreaktionerna blev många och starka på nyheten att Coop Sverige väljer bort Milkomjölken.

”Blir det Arlamjölk på Coop så klipper jag Coopkortet och sätter inte min fot där sedan igen”, skriver signaturen Anders.

Men Per-Åke Forsberg som är stormarknadschef vid Coop Forum i Lillänge hade på torsdagseftermiddagen bara fått ta emot ett par negativa kommentarer.

Han är dock övertygad om att Konsum Nord som är en fristående förening inom Coop Sverige kommer att besluta att Milkomjölken blir kvar i butikerna i norr. Coop Lillänge tillhör Konsum Nord.

– Tar vi bort Milkomjölken tror jag att det blir ett ramaskri och kundbojkott, säger Per-Åke Forsberg.

Lena Jonsson, 39 år och från Frösön, skulle inte sluta att handla på Coop om mjölken från Milko försvann. Och inte heller hennes mamma Taimi Jonsson från Brunflo.

– Men man vill ha mjölken som är härifrån, säger Taimi.

– Det är bättre med lokalproducerat, säger Lena.

Moa Andersson och Jimmy Boije från Skålan upprörs av tanken på att mjölken från Milko i höst skulle ersättas av mjölk från Arla på Coop.

– Idioti. Det förstör för bönderna här. Det är tufft nog ändå för dem, säger Jimmy.

– Det är jättedumt. Det handlar om att värna om vårs landsbygd, säger Moa som tror att hon skulle bojkotta Coop om mjölkbytet blir verklighet i Östersund.

Fotnot: Läs vad fler läsare tycker om Coops beslut på sidan 10 i dagens tidning.