Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotet: Vass högersida

Tisdag kväll kommer en av Superettans vassaste målskyttar till Jämtkraft Arena. Stefan Silva har gjort tolv mål för sitt Sirius så här långt, bara en fullträff från täten.

– Jag ser fram mot att få spela i Östersund. Vi möter ett bra lag. Det kommer mycket folk och båda lagen vill spela positiv fotboll.

Sporten träffade Stefan Silva på Skytteholms IP i Stockholm i förra veckan. Sirius mötte Vasalund i cupen och vann säkert med 5-2, utan Stefan Silva. Han vilade.

– En antydan till sträckning i baksidan av ena låret gör mig försiktig. Men mot Östersund är jag spelklar igen, berättade han.

Cupmatchen vanns ändå. Forwardskollegan Moses Ogbu, stor, tung och svårstoppad, gjorde två mål. Dessutom kom nyförvärvet Daniel Ahonen, (Silkesborg och innan Luleå) in i andra halvlek och gjorde ett mål, plus ordnade en straff som Kim Skoglund slog in.

Daniel Ahonen är ett kvicksilver till forward, reptilsnabb, och honom får ÖFK–försvaret se upp med, om han nu spelar från start.

Framför allt Sirius högersida känns stark från backplats till forward. Därifrån kommer nog de flesta av uppsalalagets anfall iscensättas, för att om möjligt söka antingen Moses Ogbu eller Stefan Silva längst fram.

Dessutom förfogar Sirius över 35-årige Johan Arneng, svensk mästare med Djurgården, ungdomsproffs en gång i italienska Empoli och med en massa säsonger i norska Tippeligan bakom sig.

– Men snart är det slut för min del. Jag spelar i höst, men ger mig därefter, sa Johan till Sportens utsände efter 60 minuters spel på Skytteholm i Cupen.

Arneng är en bra mittfältare med ett fint skott och har alltså rutin i massor.

Hur ser då ÖFK–tränaren Graham Potter på tisdagsfighten?

– Den blir förstås högintressant. Sirius är duktiga. Vi känner dem väl efter flera inbördes möten. Jag vet att de byggt sin organisation grundligt och har höga ambitioner.

ÖFK–tränaren fortsätter att inte blicka uppåt i tabellen, eller fara iväg i funderingar på annat än mot nästa match.

– Givetvis vet jag att många nu gläds med laget när det går bra, men tabelljämförelser och annat är för Er utanför klubbcentrat. Vi måste göra vårt jobb, fokusera mot det som kommer närmast och inget annat.