Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoven Droven släpper singel – med Stefan Sundström

/
  • Hoven Droven firar sitt 20-årsjubileum med en ny skiva som släpps i sommar. men redan nu smygfirar de genom att släppa en tidigare outgiven singel med Stefan Sundström. Från vänster Pedro Blom, Björn Höglund, Kjell-Erik Eriksson, Jens Comén och Bo Lindberg.
  • Stefan Sundström har turnerat med låten ”Fri sprit och taxi hem” sedan slutet av 90-talet, men först nu kommer den i studioversion – med Hoven Droven.

I år firar Hoven Droven sitt 20-årsjubileum, vilket kommer att krönas med en ny skiva i sommar och en turné i både Sverige och utlandet under hösten.

Annons

– Men som en aptitretare släpper vi redan nu en singel vi spelat in med Stefan Sundström, berättar bandets trummis Björn Höglund.

Det är nu ingen nyinspelning utan ett fynd ur gömmorna ända från 1999, med titeln ”Fri sprit och taxi hem”:

– Då spelade vi in flera låtar tillsammans med Stefan, några av dem kom med på den skiva vi gav ut då och en del material blev liggande, bland annat denna.

Det var skivan ”More Happy Moments With Hoven Droven” som kom 1999. Sången har sedan dess varit en kultlåt bland Sundströms fans eftersom han ganska ofta spelat den live.

Någon studioinspelning är inte släppt tidigare, men en liveversion finns med på skivan ”Bland helgon, skurkar och vanligt folk” som släpptes på Birdnest 1999.

Den skivan dokumenterar en liveturné med samma namn, efter en låt som Kjell Höglund spelar och som inleder skivan.

På turnén 1999 medverkade även Johan Johansson, Karin Renberg, Lars Winnerbäck och senare även Carl-Einar Häckner som ersättare för Winnerbäck.

Låten som Hoven nu släpper med Sundström handlar om den bedagade rockaren Jonny Dunder som är ute på sin 23:e turné:
”Rätt länge sen han hade haft nån succé / Nu var han alkoholiserad och snäll”.

På Jonnys skivbolag resonerar man kring att hans gubbrock är ute, men om han dör skulle skivorna gå bättre att sälja. Så bolaget skickar iväg honom med hälsningen ”Du får fri sprit och taxi hem”.

En typiskt ironisk och desillusionerad Sundströmmare med andra ord och från och med nu finns den att köpa som singel på iTunes eller att lyssna på hos Spotify:
– För oss är det en kul grej att kunna släppa den som singel och vi har tänkt oss att göra fler sådana grejor under året.

• Ni har fler låtar i gömmorna?
– Kanske det, vi får se, skrockar Björn.
Inspelningarna av den nya Hoven-skivan är i det närmaste klara, men plattan kommer att släppas först i sommar.
• Blir det nya tongångar eller håller ni er till den uppkörda fåran?
– Det blir en typisk Hoven-skiva, men påfallande glad. Det är uppåt musik som man blir glad av.
• Har ni fler gästartister? Gustav Hylén exempelvis?
– Gustav kan mycket väl dyka upp på skivan, men i grunden är det vi fem som utgjort bandet sedan 2000 som spelar.

Annons