Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoven ger ut livespelning från Östersund

I förra veckan spelade Hoven Droven sin debutskiva "Hia Hia!" live inför entusiastisk publik på Storsjöteatern.
Nästa vecka ges konserten ut digitalt.

– Vi kunde naturligtvis inte motstå frestelsen, konstaterar bandets batterist och skivproducent Björn Höglund.

"Hia Hia live 2014" kommer ut lagom till jul den 17 december och släpps därmed 20 år efter studioversionen som inkluderar Hoven-klassiker som "Köttpolska".

För säkerhets skull återförenades bandet på spelningen med trumpetaren Gustav Hylén som lägger sitt klassiska trumpetsolo på den just nämnda polskan.

– Vi har turnérat i cirka 20 länder, och antalet konserter vi har gjort sedan starten 1991 räknas i tusentalet, säger Björn.

Hoven Droven kan se tillbaka på en karriär där de spelat för 10 000 åhörare på Winnipeg Folk Festivals stora scen och nästan lika många på Roskildefestivalen. Vid en annan festival i Danmark spelade bandet å andra sidan för exakt noll personer...

Hoven Droven Grammisnominerades för liveplattan "Jumping at The Cedar" och vann en Grammis i Danmark för bästa internationella world music-platta med "Hippa", då i konkurrens med soundtracket till "Oh Brother Where Art Thou".

Den digitala inspelningen från Storsjöteatern i förra veckan kommer att finnas på iTunes, men framförallt på Bandcamp.

Gruppen släpper hela plattan i högupplösta digitala filer, med högre upplösning än CD-skiva, men även CD-kvalité och en enkel booklet i digital form.

Länk till skivan med en streamad låt här