Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hovet meddelade att Kungen inte kunde komma

Näs barnkör bjöd in Hans Majestät konungen tillika Hertigen av Jämtland till urpremiären av barnkörmusikalen Regnbågen i Näs kyrka söndagen den 2 maj. Hovet meddelade dock att Konungen var förhindrad att komma.

Näs barnkör har under våren övat in barnmusikalen Regnbågen. De duktiga sångarna och deras ledare erinrade sig att Kungen på sin eriksgata besökt Näs skola och tyckte att det var en god idé att med ett brev personligen inbjuda kungen till premiären så han inte skulle missa den och kanske till och med glömma bort Näs. Hovet meddelade att hans majestät kung Karl Gustaf var förhindrad och inte kunde närvara men önskade sångarna lycka till med premiären.


Premiären blev också mycket lyckad. Vattendroppar, Solstrålar, Träd och Växter dansade och sjöng så att till och med den hiskelige hungrige draken, som slukade nästan hela solen, förstod att det fungerar bäst om man inte roffar åt sig. Tillsammans byggde solljus, vatten, och växtlighet en bro av gemenskap, generositet, och glädje. En äkta regnbågsbro som sträcker sig mellan människor, djur och växter. En regnbågsbro som tecken och påminnelse om att vi är beroende av och behöver varandra.