Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hovrätten dömer man i Jämtland för barnvåldtäkt

Östersunds tingsrätt friade i augusti en man som åtalats för våldtäkt mot barn. Nu har hovrätten tagit upp fallet och hovrätten finner mannen skyldig till att tre gånger ha begått barnvåldtäkt.

Mannen som är i 40-årsåldern satt häktad under juli månad i år. När tingsrätten kom med sin dom i augusti bedömde den att mannen inte var skyldig. Tingsrätten menade att målsägande som alltså var ett barn under 15 år inte lämnat en helt trovärdig berättelse. Rätten fann det inte bevisat att mannen var skyldig.

Tingsrättsdomen överklagades dock till hovrätten som gör en helt annan bedömning.

Hovrätten finner att barnet framstår som trovärdig, skriver rätten i sin dom. Hon har lämnat en lång och sammanhängande berättelse med detaljer som framstår som självupplevda, enligt hovrätten.

Mannen som är bosatt i Jämtlands län har begått tre fall av barnvåldtäkt under våren 2017. Han döms till två och ett halvt års fängelse. Han döms att betala 165 000 kronor i skadestånd till barnet.

Se fler artiklar:

18-årig man döms sexuellt utnyttjande av barn

Man döms till sju års fängelse för upprepade fall av grov våldtäkt mot barn

...

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s, LTZ:s eller TH:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app

TH:s iPhone-app

TH:s Android-app