Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hund slet spädbarn ur vagn i Härnösand

En kopplad hund fick tag på ett spädbarn som låg i en barnvagn på Stora Torget i Härnösand på lördagsförmiddagen. Barnet, en flicka på tio månader, fick föras med ambulans till sjukhus.

Polis och ambulans larmades till platsen, där en hund fått tag i ett spädbarn som låg i en barnvagn. Hunden höll barnet i sitt grepp och fick ner det på backen.

Människor i närheten slet barnet ur hundens grepp.

Barnet fick en djupare sårskada under skinkan mot låret, och har förts med ambulans till Sundsvalls sjukhus. Sjukhuset beskriver flickans skador som en mjukdelsskada av måttlig svårighetsgrad, alltså inte på några organ. Flickan fick åka hem efter behandling.
En person som var inne på Torgcaféet när hunden gick till attack såg när ambulansen kom, men inte när olyckan inträffade.

– Flera som verkade chockade kom in på caféet och berättade om en hund som hoppade på vagnen, säger hon.

Under dagen har polisen hållit förhör med personer som såg händelsen. Och också med den man, född 1988, som hade hand om hunden vid tillfället. Han misstänks för grovt vållande till kroppsskada och brott mot lagen om tillsyn om hundar och katter.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare. Han är inte hundens ägare.

– Han var påverkad av någonting vid tillfället, vad vet vi inte än, säger Robert Öhman, vakthavande befäl på polisen.

Hunden, en amstaff, är omhändertagen av polisen. En professionell bedömning ska göras av en särskilt utbildad polis om vad som kommer att hända med hunden.

– Det är troligt att den avlivas, säger Robert Öhman.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Att hundar biter barn händer, men då busar de oftast. Att en hund hoppar upp i vagn såhär, har jag aldrig varit med om, säger han.