Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundarna tog storslam i Bulgarien

Sofi drog till Sofia och gjorde rent hus med sina naken­hundar.

Annons

Det var en dag kvar innan anmälningstiden till hundutställningen i Bulgarien gick ut. Sofi Eriksson i Aspåsnäset skickade in en anmälan, och det blev en anmälan hon aldrig kommer att ångra.

Hon tog sina tre hundar av sällskapsrasen Chinese Crested Dog, nakenhundar, och for i väg till Bulgariens huvudstad Sofia.

Där nere väntade något av en maratonutställning som innebar hela 17 hundutställningar på en ynka vecka. Sådana utställningar existerar inte här.

– Här hemma är det max en utställning per dag. Det tar mycket psykiskt på hundarna att visa upp sig hela tiden. Det är ju jobbigt att vara i en hall långa dagar, säger Sofi.

Men det innebar inte några större problem för Sofi och hennes hundar. Sofi tog i stort sett storslam där nere med sina tre guldklimpar till hundar.

– Totalt vann vi 16 championat-titlar, säger Sofi som just återvänt hem till Aspåsnäset. Resan hem tog hela 26 timmar.

– I dag har vi sovit och vilat om vartannat, säger Sofi och tittar ut över prisbordet. Domare från sju länder bedömde hennes hundar.

Diplom och hederstitlar ligger om vartannat.

– Inga prispengar här inte, inte ett öre, säger Sofi Eriksson och ger sina hundar en klapp.