Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundarna tog storslam i Bulgarien

Sofi drog till Sofia och gjorde rent hus med sina naken­hundar.

Det var en dag kvar innan anmälningstiden till hundutställningen i Bulgarien gick ut. Sofi Eriksson i Aspåsnäset skickade in en anmälan, och det blev en anmälan hon aldrig kommer att ångra.

Hon tog sina tre hundar av sällskapsrasen Chinese Crested Dog, nakenhundar, och for i väg till Bulgariens huvudstad Sofia.

Där nere väntade något av en maratonutställning som innebar hela 17 hundutställningar på en ynka vecka. Sådana utställningar existerar inte här.

– Här hemma är det max en utställning per dag. Det tar mycket psykiskt på hundarna att visa upp sig hela tiden. Det är ju jobbigt att vara i en hall långa dagar, säger Sofi.

Men det innebar inte några större problem för Sofi och hennes hundar. Sofi tog i stort sett storslam där nere med sina tre guldklimpar till hundar.

– Totalt vann vi 16 championat-titlar, säger Sofi som just återvänt hem till Aspåsnäset. Resan hem tog hela 26 timmar.

– I dag har vi sovit och vilat om vartannat, säger Sofi och tittar ut över prisbordet. Domare från sju länder bedömde hennes hundar.

Diplom och hederstitlar ligger om vartannat.

– Inga prispengar här inte, inte ett öre, säger Sofi Eriksson och ger sina hundar en klapp.