Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundratals besökte marknaden i Sikås

Marken var täckt av snö och hela dagen kom det mer.

Men det hindrade vare sig hundratals besökare heller ett ånglok att komma till lördagens vårmarknad i Sikås.

Det var Inlandsbanan som ordnade med ångloket för att fira järnvägssträckan mellan Östersund och Ulriksfors som blev färdigbyggd för exakt 100 år sedan.

Tåget åkte från Östersund mot Ulriksfors tidigt på lördagen och många satte sig i de sex vagnarna för att uppleva en annorlunda tågresa.

I Sikås blev det ett längre stopp för att resenärerna skulle få ta del av vårmarknaden som också satsade på jubileet.

Många av besökarna var klädda som man var för 100 år sedan.

Dessutom fanns många veteranbilar och gamla traktorer på plats.

Marknadsstånd, bilder från Inlandsbanans tillkomst, musik, kolbullar och mycket annat bjöds publiken också på.

Under dagen delade också Länsförsäkringars representant Per Söderberg ut stipendier på 10 000 kronor vardera till två ungdomsledare.

Det var Leif Bångman från Offerdal och Eiron Persson från Hammerdal som belönades.

Leif Bångman har varit ansvarig för Offerdals framgångsrika skidungdomar i mer än 15 år och Eiron Persson har varit aktiv ungdomsledare i mer än 25 år. Han arbetar inom JUNIS som tillhör IOGT men har också dansundervisning för barn i både Hammerdal och Häggenås.

Senare under dagen åkte Per Söderberg till Vemdalen för att dela ut samma stipendium till Kenneth Westfelt som bland annat satt Vemhåns namn på friidrottenskarta trots att byn saknar friidrottsanläggning. Kenneth är också assisterande tränare för Svegs hockeylag.