Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundratals utan ström och telefoni

I Strömsunds kommun saknar över 300 kunder ström och i Järpen med omnejd är den fasta telefonin utslagen.

Av Eons kunder är det nu på torsdagsmorgonen 356 kunder i Strömsunds kommun som fortfarande är strömlösa, enligt deras avbrottskarta. 

I går vid 22-tiden var omkring 460 av Eons kunder i länet utan elektricitet. Då hade 2330 kunder som haft avbrott under eftermiddagen, fått tillaka strömmen.

– Vi har fullt med folk ute för att kolla på omfattningen av skadorna. Men vi bedömer inte att alla kommer att kunna få tillbaka strömmen under dagen, sade Efva Nilsson på Eons presstjänst vid 17-tiden.

– Vi beklagar att kunderna ännu en gång drabbas, så tätt inpå stormen Hilde, sade Efva Nilsson.

I delar av norra och nordvästra Jämtland saknar 1121 kunder fast telefoni, enligt Telias avbrottskarta.

SMHI:s klass 1 varning gäller för hela länet även i dag. En klass 1 varning definieras enligt följande: "väderutveckling väntas som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner."

Under dagen väntas kraftiga vindar, uppåt 22 meter per sekund, på kalfjället och på vindutsatta platser. SMHI varnar även för snöbyar och snödrev.

Vi återkommer med mer information.