Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundvalpen föll ur bilen

På väg hem från jobbet fick Petra Lindholm och hennes sambo agera hundjägare. Detta sedan en sju månaders tik trillat ur en bil i höjd med Furuparken i Östersund på måndagskvällen.

– I bilen framför oss fanns tre hundar. Då vi kom i höjd med Furuparken föll en av hundarna ur bilen utan att föraren märkte det, säger Petra Lindholm.

Hon och hennes sambo var lyckligtvis inte så nära den framförvarande bilen. De hann stanna utan att köra på hundvalpen.

– Vi stannade och kunde se hunden chockad och rädd då den försvann haltande ner mot sjösidan, berättar Petra Lindholm som tillsammans med sin sambo letade efter hunden i en knapp timme.

De ringde även till polis och berättade om hunddramat. De kontaktade samtidigt folk som bor i de näraliggande husen.

– En lokförare hörde av sig och berättade att hunden sprang längs rälsen. Då blev vi verkligen oroliga, säger Petra som själv är hundägare.

Ägaren till de tre hundarna, Oliver Sliwansky från Hoting, upptäckte vad som skett då de lite senare stannade till vid en affär för att handla.

– Vi ringde genast polisen för att höra efter om de visste något. Tack vare dem och tack vare alla som hjälpte oss i söket efter vår hund så har allt slutat bra, säger en lycklig Oliver.

Efter tre timmar återfann Oliver sin hundvalp ute på en åker i området. Då hade Oliver gått med pannlampa och sökt efter sin vän i timmar.

Olivers fru var under tisdagen hos veterinären som kollade upp valpen.

– Mirakulöst nog har den klarat sig undan fallet ur bilen utan skador, säger en lättad Oliver som nu ska se över låsen till de båda hundboxarna på bilens flak.