Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hungerstrejken avslutad

Nu har Mohamed Hasan Natour avslutat sin hungerstrejk. Efter att ha hamnat på sjukhuset, och när hans barn också slutade att äta stoppade han sin aktion.

Under måndagseftermiddagen blev Mohamed så dålig att de var tvungen att larma en ambulans. Mohammed Jalbot, en granne i Föllinge, åkte med i ambulansen till sjukhuset i Östersund.

Efter några timmars akutvård skickades han hem under natten till en orolig familj.

– Barnen grät och var vakna i natt, och slutade att äta. När de vägrade att äta i morse också bestämde vi att jag skulle avsluta min hungerstrejk, säger Mohamed Hasan Natour.

– Jag kommer att åka till Migrationsverket under veckan igen för att hitta en lösning med dem. Jag vill inte att mina barn ska bli sjuka.

Det svar Mohamed Hasan Natour hittills fått är att inte har rätt till att få asyl i Sverige. Men eftersom han är statslös säger polisen att de inte kan utvisa familjen.

– Min förhoppning är att vi får ett nytt beslut innan nyår. Ska man utgå från vad lagen säger så borde det tas hänsyn till att de har minderåriga barn, säger Terfa Nisebini, som är Mohamed Hasan Natour juridiska ombud.

– Personligen tycker jag det föreligger skäl för att de ska ges permanent uppehållstillstånd. Men med Migrationsverket kan man aldrig veta. Tyvärr föreligger det ingen rättssäkerhet i migrationsärenden. Det finns det många ärenden som visar, säger Terfa Nisebini.